Tuesday, October 12, 2010

Kemalangan Ngeri Lebuhraya Utara-Selatan

SEREMBAN: Polis mengesahkan 12 terbunuh di tempat kejadian dalam kemalangan membabitkan dua buah bas, tiga kereta dan sebuah van di Kilometer 222.9 Lebuhraya Utara-Selatan (Plus) berhampiran Pedas, dekat sini, petang kelmarin.

Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik Negeri Sembilan, Superintendan Junaidi Bujang, berkata 10 yang terbunuh adalah penumpang dan pemandu bas ekpres berkenaan dan masing-masing satu dipercayai pemandu van dan kereta Honda Accord.

Menurutnya, berdasarkan siasatan awal polis, tiga daripada penumpang bas ekspres yang maut itu warga Myanmar.

“Berdasarkan siasatan awal, kemalangan itu dipercayai berlaku selepas bas ekspres terbabit berada di lorong kiri dipercayai cuba mengelak sesuatu sebelum hilang kawalan.

“Bas terbabit terbabas masuk ke laluan bertentangan lalu terbalik dan menghempap Perodua Myvi dan Honda Accord dipandu seorang wanita,” katanya yang ditemui di Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS), di sini, semalam.

Beliau berkata, pada masa sama, sebuah van dan bas dari arah utara merempuh bas yang terbalik dan melintang lebuh raya.- HarianMetro 12/12/2010Terdengar berita kemalangan ngeri ini di TV3 dan mimang mengejutkan, mayat dikatakan bergelimpangan di atas jalan raya akibat tercampak keluar dari bas. Kemalangan yang berlaku di Lebuhraya Utara-Selatan melibatkan 2 buah bas, 1 van dan 3 buah kereta meragut nyawa seramai 12 orang jiwa.Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa-mangsa kemalangan.

No comments:

Post a Comment